Puheenjohtajan palsta

02.03.2023 /

Muistakaamme vaikuttaa!

Kiivas alkuvuosi vain jatkaa kulkuaan.

Vuoden 2022 puolella alkaneet työehtosopimusneuvottelut ovat tulleet tiensä päähän ja tuloksista voimme lukea niin tämän lehden sivuilta kuin verkkojulkaisuista. 

Ovella kolkuttaa jo seuraava haasteet, liittokokousvaalit sekä eduskuntavaalit. Politiikan saralla on siis hyvin lämmintä. Liittokokousvaalit ovat ensimmäiset Teollisuusliittona, edellisessä Metalliliiton liittokokouksessa loimme leveät hartiat omaavan Teollisuusliiton. Nyt Teollisuusliitto testaa äänestäjiensä kiinnostusta ja haluaa jäsenensä äänestysaktiivisuuden nousuun. Liittokokousvaalit käydään posti- ja sähköisenävaalina 10.-31.3.2023.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on osa toimintamme ydintä. Siksi myös puoluepolitiikka kuuluu väistämättä toimintaan. Samat toimijat kantavat sanomaa ehdokkaina eduskuntavaaleissa niin ehdokkaina kuin äänestäjinä. Eduskuntavaalit käydään ennakkovaalina 22.-28.3. ja varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023.

 Itselle alkuvuosi on ollut useamman asian yhtäaikaista hoitoa. Onneksi hyvin mielekkäitä kaikki. Sain joulukuussa 2022 tehtäväkseni Teollisuus7:n puheenjohtajuuden vuodelle 2023, jonka koen suureksi kunniatehtäväksi. Haluan toimia tehtävässä parhaan kykyni mukaan. Pyrkimykseni on  viedä Teollisuus7 näkyväksi sekä kuuluvaksi ammattiosastoksi liittokokoukseen, unohtamatta muutakin yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Meillä on voimaa ja sitä on käytettävä, kun kuljemme verkostoissa.

Työntekijöiden hyvinvointi ja jäsenten kuuleminen on meille ykkösasia. Olemme saaneet neuvoteltua lisää jäsenetuja ja lisää on tulossa. Koulutus- ja tapahtumatarjonta on myös monipuolista. Kannattaa pysyä mukana ja seurata mitä kaikkea Teollisuus7 tarjoaa teille. Parhaiten se onnistuu seuraamalla niin sosiaalisen median sivujamme kuin tarkkailemalla kotisivujen uudistumista.

Muistattehan tarkistaa omat yhteystietonne liiton e-asioinnista tai ottamalla yhteyttä ammattiosaston toimistoon. Myös allekirjoittaneeseen voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Yhteydenpito ja välittäminen on avainsanoja toimivaan ammattiyhdistystoimintaan.

Muistakaamme vaikuttaa!

Virva-Mari Rask

Teollisuus 7 Puheenjohtaja

Palaa takaisin